Musiikin kuuntelun merkityksiä kroonisessa kipusairaudessa - Lehtonen, Anne (2020)
Kandidaatintutkielman tavoitteena on ymmärtää kroonisen kipusairauden kanssa elävien ihmisten suhdetta musiikin kuunteluun kivuhoidollisena elementtinä tutkimalla, miten musiikkia käytetään ja mitä merkityksiä musiikin kuuntelulle annetaan kroonisen kivun omahoidossa. Tähän tutkielmaan kerättiin kokemuksia musiikin käytöstä verkossa toteutetulla, kipuyhdistyksille kohdistetulla kyselylomakkeella. Empiirinen aineisto koostui 19 vastauksesta. Koottuja merkityksenantoja ja kokemuksia peilattiin aikaisempaan tutkimukseen ja olemassaoleviin teorioihin musiikin kipukokemukseen vaikuttavista mekanismeista.