Taiteilija karnevaalien narrina : taiteilija Jani Leinosen Tottelemattomuuskoulu-näyttelyn karnevalistiset piirteet ja vastaanotto verkkomediassa - Palomäki, Liisa (2020)
Nykytaiteilija Jani Leinosen taidenäyttely ”Tottelemattomuuskoulu” oli esillä nykytaiteen museo Kiasmassa 4.9.2015–31.1.2016. Se sai laajalti huomiota kansallisesti ja kansainvälisesti. Taiteilija Leinosen taiteen osia ovat huumori ja media. Pro gradun teoreettinen viitekehys on karnevalismi. Tutkin Tottelemattomuuskoulu-näyttelyn teoksia karnevalismia vasten. Otin myös tarkasteltavaksi kotimaista verkkouutisointia näyttelystä ja pyrin etsimään siitä karnevalistisia teemoja. Taiteilija Leinosen karnevalistisia teoksia käsittelevät kirjoitukset toistivat karnevalistista sanastoa, joita voi tulkita erilaisiin teemoihin. Teemoja muodostui yhteensä seitsemän ja kaikille yhteistä on karnevalistinen sanasto tai sanasto, jota voi tulkita karnevalismiksi, Jani Leinosen teokset sekä verkkomediakirjoitukset voidaan tulkita teemoilla poliittinen teema (vasemmistolaisuus ja aktivismi), mainonnan kuvastot, brändiys, poptaide, naamioteema. yhdenvertaisuus ja karnevaalinauru. Samoilla teemoilla voidaan analysoida itse teoksia ja tulkita verkkouutisointia. Monessa verkkouutisessa käytettiin useampaa karnevalistista teemaa. Tutkin, miten aineistossa toistuvat karnevalistiset teemat, vai toistuvatko laisinkaan.