Veli venäläinen ja idän mystinen maa : Venäjä ja venäläisyys Ilkka Remeksen Horna ja Matti Röngän Levantin kyy -teoksissa - Honkonen, Anni (2020)
Käsittelen tutkielmassani Ilkka Remeksen Hornan (2014) ja Matti Röngän Levantin kyyn (2013) tapoja kuvata Venäjää ja venäläisyyttä. Erittelen ja analysoin teosten esiin nostamia elementtejä ja ilmauksia sekä tarkastelen, muodostuuko teosten pohjalta yhtenäinen kuva Suomen itänaapurista ja sen kulttuurista ja kansasta. Käyn läpi teosten tapoja kuvata venäläistä yhteiskuntaa, kulttuuria, paikkoja ja venäläisiä. Käsittelen havaintojani kulttuurintutkimuksen ja sosiologian käsitteiden, identiteetin ja toiseuden, kautta. Lisäksi hyödynnän rikoskirjallisuuden genreteoriaa analyysia tehdessäni.