Improvisaation mahdollisuuksia muusikoiden esiintymisjännityksen hoidossa - Jokinen, Aino (2020)
Tämä tutkielma on kuvaileva kirjallisuuskatsaus improvisaatioon painottuvan musiikkiterapian mahdollisuuksista muusikoiden esiintymisjännityksen (music performance anxiety, MPA) hoidossa. Aineisto koostuu neljästä tutkimuksesta, joissa selvitettiin musiikkiterapiaimprovisaation mahdollisuuksia esiintymisjännityksen työstämisessä sekä muusikoiden hyvinvoinnin tukemisessa. Tutkittavat olivat eri soitinryhmiä edustavia, pääasiassa länsimaisen taidemusiikin opiskelijoita ja ammattilaisia.