Donald Trump and the art of authoritarian populism - Lampinen, Saara (2020)
Populistiset ja autoritaariset johtajat hyödyntävät samankaltaisia teemoja, joilla he pyrkivät vaikuttamaan kuulijoihinsa. Keskeisiä teemoja ovat esimerkiksi johtajan itsensä korostaminen, todellisen kansan kapea määritelmä ja niiden esittäminen uhkana, jotka eivät tähän kansaan kuulu. Lisäksi oikeistopopulistiset johtajat painottavat diskurssissaan konservatiivisia arvoja.