International employees’ cultural adaptation : a comparison between societal and organizational contexts - Welling, Netta (2020)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tutkia Espanjassa asuvien ja työskentelevien kansainvälisten työntekijöiden kokemuksia ja näkökulmia heidän sopeutumisestaan espanjalaiseen yhteiskuntaan sekä kansainväliseen työkontekstiin. Näitä kahta eri kontekstia tutkitaan eri näkökulmista ja saatuja tuloksia vertaillaan näiden kontekstien välillä. Itse tutkimus, sekä keskeiset tutkimuskysymykset tähtäävät tunnistamaan eri koetut ja huomatut tekijät, jotka ovat vaikuttaneet kansainvälisten työntekijöiden sopeutumiseen molemmissa konteksteissa. Myös kansainvälisten työntekijöiden käsityksiä ja kokemuksia espanjan kielen oppimisesta, sujuvuudesta sekä suhteesta heidän omaan sopeutumiseensa tutkittiin. Tämä tehtiin, jotta saataisiin selville heidän motivaationsa sekä kielen oppimiseen, että sen kautta yhteiskuntaan sopeutumiseen. Tutkimus suoritettiin verkkohaastatteluina. Tutkimukseen valittiin kolmetoista kansainvälistä työntekijää ja tutkimustulokset analysoitiin temaattisen analyysin avulla. Havaittuja koodeja pyrittiin tutkimaan samoista näkökulmista molemmissa konteksteissa, jotta tasa-arvoinen vertailu olisi mahdollista. Keskeisimmät havaitut koodit yhteiskuntakontekstissa olivat suhteiden ja tuen tärkeys, ajattelutavan ja asenteen merkitys, yksilölliset muutokset, säilytetyt arvot, ryhmittymisen vaikutus ja espanjan kielen sujuvuus. Organisaatiokontekstissa tärkeimmät havaitut koodit olivat työasenteen merkitys, säilytetyt työarvot sekä kansainvälisen ja kieliryhmittyneen ympäristön vaikutus espanjan kielen oppimiseen. Osallistujien käsitykset eroavaisuuksista näiden kontekstien sekä löydettyjen koodien välillä olivat merkittävät.