Työkykyä liikkeellä : tutkimus liikuntatottumusten vaikutuksista koettuun työkykyyn - Kohonen, Tino (2020)
Työhyvinvoinnin ja työkykyisyyden merkitys on korostunut yhteiskunnassa globaalisti. Tähän on vaikuttanut esimerkiksi Suomessa tapahtuva väestön ikärakenteen muutos, työhön kohdistuneiden erityyppisten vaatimusten lisääntyminen sekä inhimillisen pääoman merkityksen korostuminen työelämässä. Työkyky on avainasemassa tavoiteltaessa hyvinvoivia ja tuottavia työntekijöitä.