Sosiaalinen media ja diplomaattinen keskustelu - Lappalainen, Iina (2020)
Sosiaalisen median käyttö lisääntyy jatkuvasti, minkä takia sen vaikutusta yhteiskunnan eri osa-alueilla on tärkeää tutkia. Koska sosiaalinen media poikkeaa keskustelualustana merkittävästi perinteisestä mediasta, on oleellista tutkia, onko sosiaalisen median käyttöönotto muuttanut aikaisemmin perinteisessä mediassa käytyä keskustelua. Tämän kirjallisuuskatsauksena tehdyn tutkielman tavoitteena on selvittää, millä tavoin diplomaattiset vaikuttajat hyödyntävät kommunikoinnissaan sosiaalista mediaa, sekä millä tavoin sosiaalisen median lisääntynyt käyttö on muuttanut diplomaattista keskustelua verrattuna perinteisissä medioissa käytävään keskusteluun. Tulosten perusteella selviää, että sosiaalista mediaa ei hyödynnetä mahdollisuuksien mukaan diplomaattisessa keskustelussa, eikä diplomaattinen keskustelu sosiaalisen median alustoilla eroa juurikaan aikaisemmasta keskustelusta, muuten, kuin yleisön korostuneen roolin osalta.