Weendigon anatomia : valta, väkivalta ja wendigo-myytti Katja Ketun romaanissa Rose on poissa - Siponkoski, Milka (2019)
Tarkastelen tässä kandidaatintutkielmassa Katja Ketun romaania Rose on poissa (2018) jälkikoloniaalisessa ja intersektionaalisessa viitekehyksessä. Pyrin tulkitsemaan romaanissa esiintyviä vallan ja väkivallan teemoja sekä wendigo-myyttiä jälkikoloniaalista ja intersektionaalista lukutapaa hyödyntäen. Tutkielma pohtii myös rodullistamisen ja toiseuttamisen kysymyksiä ja niistä kirjoittamista representaation politiikan näkökulmasta.