Sosiaalisen tuen rakentuminen virtuaalisen painonhallintaohjelman keskustelupalstalla - Kastarinen, Riina (2020)
Virtuaaliset painonhallintaohjelmat ovat yksi nykyajan ratkaisuista kasvavaan lihavuusongelmaan, jossa kaikkia lihavuushoitoa haluavia ei kyetä terveydenhuollon elintapaohjauksessa hoitamaan. Virtuaalisilla painonhallintaohjelmilla on saatu vaikuttavia tuloksia aikaan, minkä mittarina pidetään vähintään 5% suuruista painonpudotusta. Virtuaalisten painonhallintaohjelmien ongelmaksi on kuitenkin todettu alhainen sitoutuminen ja korkea keskeyttämisprosentti. Ohjelmaan sitoutumista ja tuloksien vaikuttavuutta on pystytty lisäämään sosiaalisella tuella, jota jaetaan verkkotukiyhteisöissä joko verkko-ohjelman omalla foorumilla tai suljetuissa Facebook-ryhmissä. Verkkotukiyhteisöissä tukea jakavat joko vertaiset tai ammattilaiset.