Kokemuksia tiibetiläisten äänimaljojen käytöstä rentoutumismenetelmänä työnohjauskontekstissa - Alatalo, Kaisa (2020)
Tutkimuksessa kerättiin laadullisen tutkimuksen keinoin ryhmä- (N=9) ja yksilötyönohjaukseen (N=2) osallistuneilta kolmea eri ammattialaa edustavilta ihmisiltä kokemuksia äänimaljarentoutuksen käytöstä rentoutusmenetelmänä dialogisen voimavarakeskeisen työnohjauksen alussa ja lopussa. Tutkimuksessa vertailtiin yksilö- ja ryhmätyönohjattavien tuloksia keskenään sekä työnohjauskerran alussa ja lopussa koettujen äänimaljarentoutusten eroja. Tiedonkeruu suoritettiin joulukuun 2019 ja tammi-helmikuun 2020 aikana. Tutkimuksen keskeinen tulos on, että äänimaljarentoutus koettiin rentouttavana ja virkistävänä ja jonkin verran keskittymiskykyä ja luovuutta lisäävänä. Eroja kuitenkin havaittiin yksilö- ja ryhmäohjattavien välillä sekä alku- ja loppurentoutuksen eri tilanteisiin sopivuuden välillä.