Lainamuotoinen joukkorahoitus pk-sektorin kasvun mahdollistajana - Karsikko, Okko (2020)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan joukkolainarahoitusta pienten ja keskisuurten yritysten kasvun mahdollistajana Suomessa. Joukkoyrityslainarahoituksella tarkoitetaan lainamuotoista rahoitusta, joka on toteutettu useiden henkilöiden, yhtiöiden ja yhteisöjen kautta. Taustalla voi olla satoja tai jopa tuhansia eri kokoisia sijoituksia, joilla katetaan suurempi kokonaisuus. Sijoittajat voivat olla yrityksiä tai yksityishenkilöitä. Usein taustalla on digitaalinen markkinapaikka, jota kautta rahoitus pystytään keräämään ja toteuttamaan. Joukkolainarahoitus on viime aikoina vuodesta toiseen ollut yhä merkitsevämmässä asemassa yritysten rahoituksen mahdollistajana. Tässä tutkielmassa perehdytään tilanteeseen Suomen olosuhteissa.