Osuuskunta Maitosuomen ja Meijeriosuuskunta Milkan sulautuminen - Kotala, Esa (2018)
Tutkielmassa tarkastellaan maidonhankintaosuuskuntien rakennekehitystä yhden esimerkin avulla. Taustoitusosiossa kerrataan maatalouden rakennemuutosta viimeisten vuosikymmenten aikana ja sen heijastusvaikutuksia maito-osuuskuntien toimintaan. Myös osuustoiminnan perusperiaatteiden kuvaus antaa taustaa sulautumisprosessille. Tutkielmassa perehdytään Osuuskunta Maitosuomen ja Meijeriosuuskunta Milkan sulautumisprosessiin. Erityispiirteenä on kaksikielisyys. Käydään läpi neuvotteluihin johtaneita tekijöitä ja neuvottelun kulkua sulautumisen toteutumiseen asti sekä palaute sulautumisen onnistumisesta.