Liikuntateknologian tuottaman tiedon vaikutus urheilijan käsitykseen unessa tapahtuvasta palautumisesta - Kurvinen, Kaarlo (2020)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää, kuinka liikuntateknologian tuottama data muuttaa urheilijan aiempaa käsitystä palautumisestaan. Suuri osa urheilijoista ei ole ikinä hyödyntänyt liikuntateknologiaa palautumisen tukena, vaikka kehittynyt liikuntateknologia tarjoaa siihen yhä monipuolisempia mahdollisuuksia. Valtaosan urheilijoista voidaankin siis todeta nojaavan palautumisprosessissa täysin omiin tuntemuksiinsa. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tarjota urheilijoille mahdollisuus tutustua unessa tapahtuvaan palautumiseen liikuntateknologian avulla ja verrata heidän aiempaa käsitystään mittausjakson jälkeiseen käsitykseen. Suurena mielenkiinnon kohteena onkin selvittää, millainen voima liikuntateknologialla on urheilijan käsityksen muuttajana.