”Se joka olet ei puhkea kukkaan päivänvalossa tai sanoissa” : posthumanistinen identiteetti Fernando Pessoan runoudessa - Vesanen, Milla (2019)
Posthumanistinen luenta Fernando Pessoan Minä, aina vieras -runokokoelmassa esitetystä identiteettikokemuksesta ja kulttuurin sisä- ja ulkopuolisen jaottelun vaikutuksesta identiteetin eheyteen. Tutkielmassa analysoidaan paradoksaalisesta ihminen–eläindualismista johtuvaa minäkokemuksen hajanaisuutta tulkitsemalla neljää motiivia: älyä, uskontoa, kohtaloa ja varjoa vertauskuvina kielellisille ja kulttuurisille rakenteille.