Qualitative study on Telia Cygate self-determination - Pönni, Tiina (2020)
Viime vuosien aikana organisaatiot ovat etsineet tapoja kehittää toimintaansa samalla säilyttäen sitoutuneen henkilöstön. Ymmärrys siitä, että hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen suurin vahvuus, on ymmärretty eri teollisuuden aloilla. Tätä asiaa voi lähestyä eri tavoin ja eri näkökulmista. Yksi näkökulma on itseohjautuvuus. Itseohjautuvuus on kattokäsite, joka pitää sisällään itseohjautuvuuden eritasoiset ja erilaiset organisoitumisen muodot. Toinen syy muutokseen on toimintaympäristön nopeat muutokset, jotka vaativat uusia ratkaisuja yrityksiltä. Asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen ja teollisuuden muutokset ajavat yrityksiä ketterämpiin toimintatapoihin. Itseohjautuvuus perustuu itseohjautuvuusteoriaan. Teorian mukaan motivaatiota on kahdenlaista: sisäistä ja ulkoista. Ihmiset, joilla on korkea sisäinen motivaatio ei tarkoita välttämättä, että heillä olisi määrällisesti enemmän motivaatiota vaan laadullisesti parempi motivaatio. Lisäksi teorian mukaan ihmisillä on kolme psykologista perustarvetta: autonomia, yhteenkuuluvuus ja kompetenssit. Kun nämä tarpeet täytetään ihmiset motivoituvat sisäisesti. Tuloksena on kestävämpi motivaatio, joka ajaa ihmisiä eteenpäin. Huolimatta siitä, että itseohjautuvuudella on eri tasoja, tässä tutkimuksessa keskitytään yksilötasoon. Tutkimuskohteena olevan yrityksen käsityksiä itseohjautuvuudesta analysoitiin laadullisella metodilla. Tavoitteena oli saada ymmärrys siitä, miten työntekijät ymmärtävät itseohjautuvuuden ja miten he kuvaavat itseohjautuvuutta hidastavia ja tukevia asioita. Tutkimuksen tulosten perusteella voi sanoa, että tutkimuskohteena olevalla tiimillä on hyvä ymmärrys siitä mitä itseohjautuvuus tarkoittaa. Itseohjautuvuusteorian mukaiset perustarpeet täyttyvät kohdeyrityksessä. Vielä yhtenäisempi ymmärrys itseohjautuvuudesta tukisi yritystä. Avoin keskustelu siitä, miten itseohjautuvuutta viedään eteenpäin, olisi hyvä käydä. Yrityksellä on hyvä pohja itseohjautuvuuden vahvistamiseen, oikean tavan ja suunnan löytäminen vaatii vielä keskustelua ja suunnittelua. Jo olemassa olevia työkaluja voisi hyödyntää tehokkaasti kuten myös yrityksen sisäistä tietotaitoa itseohjautuvuuteen liittyen.