Pitkän psykodynaamisen psykoterapian keskeyttäminen potilaan kokemana : terapeuttisen yhteistyösuhteen näkökulma - Aarnio, Suvi (2020)
Tutkielmassa verrattiin laadullisella sisällönanalyysillä kolmen pitkän psykodynaamisen psykoterapian keskeyttäneen potilaan kokemuksia terapeuttisesta yhteistyösuhteesta kolmen sovitusti terapian loppuun asti jatkaneen potilaan kokemuksiin. Aineistona olivat Helsingin Psykoterapiatutkimuksen masennuspotilaiden videohaastattelut, joissa potilaita oli haastateltu ennen psykoterapian aloittamista sekä 7, 12, 24 ja 36 kuukauden kuluttua terapian aloittamisesta. Potilaat oli satunnaistettu tiettyyn terapiamuotoon. Kahdesta kolmeen kertaan viikossa toteutuva pitkä psykodynaaminen psykoterapia oli määritelty toteutettavaksi keskimäärin kolmivuotisena.