"I'm sorry, I couldn't resist" : an analysis of Dr. King Schultz's language and identity in the movie Django - Unchained - Keisala, Emmi (2020)
Kieli on muutakin kuin vain kommunikointia tai asioiden esille tuomista. Sen avulla voidaan suostutella, leikitellä, uhkailla tai hämmentää. Kielenkäyttö tuo myös esille puhujan luonnetta, taustaa, aatteita ja mielipiteitä. Kieli täten paljastaa puhujan identiteetin erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella Dr. King Schultzin kielenkäyttöä erityisesti sanaston kautta Quentin Tarantinon ohjaamassa ja luomassa elokuvassa Django- Unchained sekä selvittää onko Dr. Schultz byroninen sankari.