Tekoälyn hyödyntäminen henkilöstö- ja palkanlaskentajärjestelmässä - Lemmetty, Hanna (2020)
Tekoälyn hyödyntäminen on vähitellen yleistymässä, mutta organisaatioissa on yhä epävarmuutta tekoälyn soveltuvuudesta omaan liiketoimintaan ja tekoälyyn tehtävien investointien kannattavuudesta. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää tekoälyn hyödyntämistä henkilöstö- ja palkanlaskentajärjestelmässä. Tekoälyn hyödyntämistä tarkasteltiin informaatioteknologian (IT) omaksumisen näkökulmasta organisaatiotasolla. Kvalitatiivisen tutkimuksen aineisto kerättiin haastattelemalla henkilöstö- ja palkanlaskentajärjestelmän kehitykseen ja ylläpitoon osallistuvia IT-alan työntekijöitä. Tulokset vahvistivat aiempia käsityksiä, joiden mukaan tekoälystrategian ja osaamisen puute hidastavat tekoälyn teknologioiden omaksumista organisaatioissa. Uusien teknologioiden käyttöönotto on välttämättömyys järjestelmäkehityksessä, mutta tulosten mukaan tekoälyn teknologioiden omaksuminen ei ollut samalla tavalla mahdollista kuin perinteisten järjestelmäkehitysmenetelmien. Tuloksista voidaan päätellä, että tekoälyn teknologioiden omaksumista voidaan edistää riittävillä resursseilla ja nostamalla organisaation osaamistasoa koulutuksella, rekrytoinnilla tai alihankinnalla. Automaatiota käytetään jo nyt monipuolisesti henkilöstö- ja palkanlaskentajärjestelmissä. Tästä huolimatta havaittiin, että tekoälyn teknologiat tarjoavat uusia mahdollisuuksia järjestelmäkehitykseen. Tutkimuksessa kartoitettiin tekoälyn omaksumista yhdessä organisaatiossa ja sen perusteella annetaan ehdotuksia jatkotutkimusaiheiksi.