Pakolaisia, agentteja ja vastavallankumouksellisia : ranskalaiset emigrantit Britannian julkisessa keskustelussa vuosina 1789-1794 - Nerg, Essi (2020)
Pakolaisuus on kansainvälisesti ajankohtainen ilmiö ja pakolaisuuden historia tärkeä tutkimuskohde. Tämän tutkielman aiheena on yksi Euroopan modernin historian merkittävistä pakolaisliikkeistä, Ranskan suuren vallankumouksen aiheuttama emigraatio vuosina 1789-1815. Se on erityisen tärkeä ajanjakso pakolaisuuden historiassa, sillä moderni länsimainen pakolaiskäsitys oli vasta muodostumassa ja ranskalaisten emigraatiolla oli siihen merkittävä vaikutus.