Sulautettujen laitteiden laitteisto- ja ohjelmistoturvallisuus - Vähälummukka, Antti (2020)
Tässä työssä selvitetään millaisia laitteisto- ja ohjelmistoturvallisuutta lisääviä ominaisuuksia on käytettävissä nykyaikaisissa sulautettujen laitteiden käyttämissä mikro-ohjaimissa, sekä miten niiden avulla voidaan suojata sulautetun laitteen ohjelmisto ja sen ohjelma- ja työmuistissa olevat suojaamista kaipaavat tiedot. Työssä tutustutaan aiheeseen kirjallisuuskatsauksen sekä valmistajien verkkosivustojen, datalehtien ja ohjelmointioppaiden avulla. Työn tietojen perusteella nykyaikaisissa mikro-ohjaimissa on hyvin paljon turvaominaisuuksia. Ohjelmistokehittäjien tulisikin olla hyvin perillä käyttämänsä mikro-ohjaimen ominaisuuksista, sillä niiden käyttäminen helpottaa turvaominaisuuksien toteuttamista huomattavasti.