Eläin, jota rakastin liikaa : koiran representaatio suomalaisessa taiteessa - Hämäläinen, Sonja (2020)
Maisterintutkielmassa käsitellään koiran representaatiota suomalaisessa maalaus- ja veistotaiteessa aikavälillä 1400–2018. Laadullisen tutkimuksen tavoitteena on tehdä nähtäväksi niitä koiran asemaan ja esittämiseen liittyviä yhteiskunnallisia ja historiallisia muutoksia, jotka heijastuvat koiran representaatioon suomalaisessa taiteessa. Tutkielman viitekehyksenä toimii kulttuurihistoriallinen tulokulma. Teemoittelua on käytetty aineistollisena tutkimusmenetelmänä. Kulttuurihistoriallinen kontekstointi on mahdollistanut poikkeavuuksien sekä temporaalisten teemojen osoittamisen.