Carl Axel Gottlundin kulttuuriympäristö 1810-luvun Juvalla : juvalaisten runojen kuvaamana - Meinander, Veera (2020)
Tämä maisterintutkielma käsittelee Carl Axel Gottlundin aikaista historiallista kulttuuriympäristöä Juvalla. Tutkielmassa käsitellään juvalaista runonlaulua sekä perehdytään kolmeen juvalaiseen runonlaulajaan. Työn pääpaino on Gottlundin keräämissä runoissa, joista tutkitaan niistä ilmeneviä Juvan historiallista kulttuuriympäristöä kuvaavia piirteitä.