Terapeuttisen harjoittelun vaikuttavuus kroonisten aivoverenkiertohäiriö-kuntoutujien tasapainon hallintaan asennon ylläpitämisessä ja vaihtamisessa : järjestelmällinen kirjallisuuskatsaus ja meta-analyysi - Niemi, Heidi (2020)
Tutkimuksen tarkoitus: Aivoverenkiertohäiriö (AVH) on yhteisnimitys aivoverenkierron sairauksille. Vuosittain aivoverenkiertohäiriöön sairastuu 25 000 henkilöä ja väestön ikääntyessä määrä lisääntyy. Noin puolelle jää tuntuva toimintakyvyn haitta, joka voi ilmetä mm. tasapainovaikeuksina. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää terapeuttisen harjoittelun vaikuttavuutta kroonisten AVH-kuntoutujien tasapainoon kansainvälisen toimintakyvyn, toimintarajoitteiden ja terveyden luokituksen (ICF) suorituskyvyn tasolla asennon ylläpitämisessä ja vaihtamisessa. Tutkimus kuuluu Jyväskylän yliopiston hallinnoimaan Kelan Vaativan lääkinnällisen Kuntoutuksen (VAKU) -tutkimushankkeeseen.