Mekaanisen diagnostisointi ja terapia -menetelmän vaikutus liikkumisen pelon kokemiseen iskiasoireyhtymässä - Airaksinen, Leena (2019)
Iskiasoireyhtymäpotilaiden yleisenä hoitosuosituksena pidetään ohjeistusta pysyä normaalisti aktiivisena. Liikkumisen pelolla on todettu yhteys heikkoon kuntoutumisennusteeseen iskiaspotilailla. Lisäksi liikkumisen pelkoa kokevilla on todettu esiintyvän muun muassa enemmän toimintakyvyn rajoitteita, kipua, katastrofisia ajatuksia ja masennusoireita kuin iskiaspotilailla, joilla ei esiinny liikkumisen pelkoa. Tämän tutkielman tarkoituksena oli arvioida Mekaanisen diagnostisointi ja terapia (MDT) -menetelmän vaikutusta liikkumisen pelon kokemiseen iskiaspotilailla verrattuna ohjeistukseen pysyä normaalisti aktiivisena. Lisäksi tutkielmassa tarkasteltiin liikkumisen pelkoa selittäviä tekijöitä.