“she’s already had everything she needs within herself” : representations of Women’s Empowerment in Rupi Kaur’s The Sun and Her Flowers - Hagman, Emmi (2020)
Tämän tutkielman tarkoituksena on osoittaa kielellisiä keinoja, joilla naisten voimaantuminen sanoitetaan intialaistaustaisen kanadalaisrunoilijattaren Rupi Kaurin The Sun and Her Flowers – runokokoelmassa (2017). Naisten voimaantumista ilmaisevat kielelliset keinot osoitettiin soveltamalla kriittistä diskurssiana-lyysiä ja Norman Faircloughn (2001) viitekehystä. Analyysiin valikoituneet viisi runoa edustivat hypoteesia feminismin ja voimaantumisen ilmenemisestä teoksessa esimerkillisesti ja ne olivat pituudeltaan ja sisällöl-tään sopivia tutkimuksen kohteeksi. Runot ovat 2017 julkaistun best seller – runokokoelman viimeisestä kappaleesta, ”blooming”, ja niiden nimet ovat legacy, human, what is the greatest lesson a woman should learn, medicine ja progress.