Hakukoneoptimointitekniikat - Rastas, Juuso (2020)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan hakukoneoptimointia ja siihen liittyviä optimointitekniikoita. Aihe on nykyaikana tärkeä, sillä ihmiset käyttävät usein hakukoneita etsiessään tietoa internetistä. Täten on tärkeää, että verkko-sivustojen tekijät osaavat optimoida sivustonsa hakukoneita silmällä pitäen. Tutkielmassa käydään läpi, miten hakukoneet toimivat ja miten hakukoneoptimointi liittyy hakukoneisiin. Tutkielmassa keskitytään algoritmeilla toimiviin hakukoneisiin, ja erityisesti Googlen hakukoneeseen, sillä se on iso markkinajohtaja alalla. Tutkielman aluksi määritellään lyhyesti mitä ovat hakukoneet ja miten ne toimivat. Tämän jälkeen määritellään mitä on hakukoneoptimointi ja miten se liittyy hakukoneisiin. Tutkielmassa käydään läpi myös eri-laisia tekniikoita, joita hakukoneoptimointi pitää sisällään. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja tutkielman tutkimuskysymykseen ”mitä on hakukoneoptimointi ja mitä tekniikoita se pitää sisällään?” vastattiin käymällä läpi aiheeseen liittyviä tieteellisiä artikkeleita. Erilaisia hakukoneoptimointiin liittyviä tekniikoita löytyi runsaasti. Osa optimointitekniikoista on syntynyt jo hakukoneiden alkuaikoina ja osa tekniikoista on kehitetty viime aikoina. Hakukoneiden algoritmit kehittyvät jatkuvasti, joten optimointitekniikoiden on kehityttävä niiden mukana.