Comparative analysis of data stream processing systems - Zeb, Mian Shah (2020)
Big data-käsittelyjärjestelmät ovat tällä hetkellä kehittymässä stream-orientoituneiksi, eli data käsitellään heti saapuessaan. Perinteisemmin data säilöttiin tietokantaan, tiedostopohjaisesti tai muuhun tiedonsäilytysjärjestelmään, ja applikaatiot hakivat datan tarvittaessa. Stream-pohjainen järjestelmä käsittelee liikkuvaa dataa, jatkuva-aikaista dataa useasta lähteestä.