Elektronisen urheilun ekosysteemi - Karnasaari, Elmeri (2020)
Tämän tutkielman aiheena on elektronisen urheilun tai e-urheilun ekosysteemi. Elektroninen urheilu on ilmiönä melko tuore, vaikka sen juuret johtavatkin vuosikymmenien päähän. E-urheilun suosio ja yhteiskunnallinen asema on viime vuosina kasvanut suuresti ja siksi aihe vaatii huomiota. Tämä tutkielma on suoritettu kokoavana kirjallisuuskatsauksena paneu-tuen elektronista urheilua ja sen ekosysteemiä käsitteleviin tieteellisiin ja ei-tieteellisiin julkaisuihin. Ei-tieteellisiä julkaisuja on otettu tarkasteluun mu-kaan tutkimustiedon määrän vähyyden, sekä laajemman näkökulman vuoksi. Tutkielman tarkoituksena on tarkastella elektronisen urheilun ekosys-teemiä, liiketoimintaekosysteemiä ja vertailla näitä kahta keskenään niiden samankaltaisuuden toteamiseksi.