Mobiilit ad hoc -verkot katastrofitilanteissa - Mäkelä, Aku (2020)
Mobiilit ad hoc -verkot (MANET) ovat itsenäisesti toimivia monihyppyisiä langattomia verkkoja, jotka mahdollistavat kommunikaation ilman perinteisiä tietoverkkoja. MANET:ien käyttöä katastrofienhallinnassa on tutkittu 2000-luvun alusta lähtien, mutta yleisessä käytössä olevaa implementaatiota ei teknologiasta ole vielä olemassa. Tämän tutkielman tarkoituksena on muodostaa selkeä kuva tutkimuksen nykytilanteesta.