Digijohtajan rooli organisaation digitaalisessa transformaatiossa - Vantila, Valtteri (2020)
Digitalisaation etenemisen vauhti on nykyaikana niin nopeaa, että organisaatiot vaativat menestyäkseen uusien digitaalisten ratkaisujen tehokasta hyödyntämistä, kattavaa digitaalista strategiaa ja laadukasta muutoksen hallintaa. Tässä kandidaatin tutkielmassa käsitellään digijohtajan roolia organisaation digitaalisessa transformaatiossa. Aihe on tärkeä, sillä digijohtajan rooleja on perustettu lähivuosina useisiin organisaatioihin ja yhä useammat organisaatiot läpikäyvät digitaalisen transformaation. Tutkielmassa perehdytään digitaaliseen transformaatioon käsitteenä, tutkitaan kirjallisuuden perusteella digijohtajan roolia sekä lopuksi tarkastellaan digijohtajaa osana digitaalista transformaatiota. Tutkimuskysymyksenä on ”Mikä on digijohtajan rooli organisaation digitaalisessa transformaatiossa?”. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena käyttämällä Google Scholar -tutkimustietokannasta tutkielman asiasanoilla haettua laadukasta vertaisarvioitua kirjallisuutta. Digijohtajan roolityyppejä löytyi kirjallisuuden perusteella useita, mutta havaittiin, että digijohtajan pääasiallinen tarkoitus on hallita digitaalista transformaatiota ja viedä eteenpäin muutosta läpi organisaation eri keinoin.