Internetin sosiaalisten käytänteiden yhteys yksinäisyyden ilmentymiin : korkeakouluopiskelijoiden internet-tottumusten reflektointia subjektiiviseen yksinäisyyteen ja ihmissuhdeongelmiin - Siiriäinen, Aija (2019)
Internetin eri sisältöjen sekä älylaitteiden käytöstä on tullut kasvavan ruutuajan ohessa yksilötasolla kulttuurisesti omaksuttu osa jokapäiväistä elämää erityisesti nuorille ikäpolville. Internetin sekä erilaisten medialaitteiden käytön arkipäiväistyminen kytkeytyy sosiaalisten suhteiden dynamiikkaan ja ajankäyttöön, mikä myös osittain heijastelee vallalla olevien yhteiskunnallisten rakenteiden yksilöllisyyttä korostavia prosesseja. Yksinäisyyden kokemus on hyvinvointiin vaikuttavaa kaivattujen sosiaalisten suhteiden puutetta, ja internetin käyttöön liittyvät käytänteet ja mahdollisuudet sosiaalisten suhteiden kannalta voivat olla yksinäisyyttä ruokkivia tai ehkäiseviä. Yksinäisyyden kokeminen on siten palautettavissa vallitseviin yhteiskunnallisiin rakenteisiin ja sosiaalisiin arvoihin, jotka heijastuvat internetin käytön tottumuksiin ja niiden muutoksiin. Yksinäisyyden kokemisen ja runsaan internetin välillä vietetyn ajan välillä on korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen pohjalta tässä tutkielmassa tehdyn kvantitatiivisen analyysin mukaan yhteys, joka korostuu nuorten miesten kohdalla. Yksinäisyyttä kokevat kärsivät tulosten mukaan myös muita useammin internetin käytöstä aiheutuvista ongelmista ihmissuhteissa.