Työelämän muutos ja uraohjausalan yritykset Suomessa - Linja, Heidi; Ranna, Pia (2020)
Suomessa uraohjauspalveluiden kysyntä ylittää selvästi tarjonnan. Julkisten palveluiden ohella viime vuosina uraohjauspalveluita ovat kasvavassa määrin alkaneet tarjota yksityiset yritykset. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa Suomessa toimivia yksityisiä uraohjausalan yrityksiä ja muodostaa käsitys siitä, mitä nämä yritykset tekevät ja millaisia palveluja ne tarjoavat kuluttajille eli asiakkailleen. Tämän lisäksi tutkimuksessa on erityisesti haluttu tarkastella sitä, minkälaiset valmiudet (kompetenssit ja resurssit) näillä yrityksillä on tarjota palveluitaan, kun työelämä on jatkuvassa muutoksessa.