Muuttuva fysioterapiaopettajuus : fenomenografinen tutkimus fysioterapiaopettajien ja -opettajaopiskelijoiden opettajuuden muutokseen liittyvistä käsityksistä - Seeslahti, Henna (2020)
Opettajuus on moniulotteinen ja muuttuva ilmiö, jota voidaan pitää yksilön subjektiivisena kokemuksena opettajan työstä. Yhteiskunnan nopeatahtiset muutokset kuten globalisaatio ja digitalisaatio muuttavat opettajuutta haastamalla ja kannustamalla opettajia laajentamaan osaamistaan sekä monipuolistamaan tiedeperustaansa. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa ja kuvata fysioterapiaopettajien ja -opettajaopiskelijoiden käsityksiä fysioterapiaopettajuuden muutoksesta. Lisäksi tutkimuksen tarkoituksena oli tunnistaa sellaisia kriittisiä tekijöitä, jotka mahdollistavat opettajuuden muutoksen ymmärryksen laajenemisen.