”Me tarvitaan tähän toimihenkilö” : tapaustutkimus ammattimaisuudesta ja vapaaehtoisuudesta Hyvinkään Tahkossa - Pietari, Marko (2020)
Vapaaehtoisiin urheiluseuroihin kohdistuu yhä suurempia paineita ammattimaistua. Muutokseen ovat vaikuttaneet harrastajien ja yhteiskunnan seuratoimintaan kohdistamat, yhä korkeammat odotukset ja vaatimukset sekä ongelmat saada mukaan sitoutuneita vapaaehtoisia. Lisäksi muutokseen vaikuttaa monien urheiluseurojen aktiivien kunnianhimo ja halu kehittää toimintaa entisestään. Näiden tekijöiden seurauksena moni suomalainen urheiluseura onkin pyrkinyt ammattimaistamaan toimintaansa, ja joistakin seuroista on tullut hybridiorganisaatioita, jotka yhdistävät julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimintatapoja.