Geometriaa vektoreilla - Suomela, Maria (2020)
Tutkielman tarkoituksena on perehdyttää lukija vektoreiden pohjalta luotuun geometriaan. Monesti geometriasta puhuttaessa tulee ensimmäisenä mieleen aksiomaattinen geometria kuten Eukleideen tai Hilbertin luomat aksiomaattiset järjestelmät, mutta tässä tutkielmassa näkökulma on erilainen. Geometriaa on alettu kehittämään jo ennen ajanlaskun alkua, mutta vektoreihin perustuva geometria on kehitetty vasta 1800-luvun loppupuolella.