Kodin ulkopuolelle sijoitetun lapsen kokemuksia sijaishuollosta - Gustafsson, Henna (2020)
Kirjallisuuskatsauksessani kysyttiin: Millaisia kokemuksia lapsilla on lastensuojelun kautta tehdystä sijoituksesta eri sijaishuoltopaikoissa? Tutkimani ilmiö näyttäytyi aineiston valossa siten, että lapset kokivat sijoituksen useimmiten positiivisena asiana elämänsä vaikuttajana. Se ei kuitenkaan poissulkenut oman syntymäperheen ikävöimistä ja heidän rakkautensa kaipuuta. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten näkemistä ja kuulemista tulisi tehostaa sosiaalityössä ja heidän osallistamistaan työskentelyyn tulisi vahvistaa. Tutkielman tulokset osoittivat, että sijaishuoltoa tulisi edelleen kehittää ja valvoa lasten hyvinvoinnin edistämiseksi.