Onnistumisia ja haasteita sekaryhmäopetuksessa liikunnanopettajien kertomana - Ruotoistenmäki, Janne (2020)
Suurin osa Suomessa järjestettävästä yläkoulun liikunnanopetuksesta järjestetään tyttöjen ja poikien erillisryhmissä. Nykyisten vuoden 2014 opetussuunnitelman perusteiden mukaan peruskoulun tulee lisätä ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta ja kasvattaa ilman sukupuoleen sidottuja roolimalleja. Osa kouluista onkin siirtynyt liikunnan sekaryhmäopetukseen. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, millaisia kokemuksia ja näkemyksiä liikunnanopettajilla on sekaryhmäopetuksesta yläkoulun liikuntatunneilla. Lisäksi tavoitteena oli kartoittaa liikunnanopettajien kertomuksissa ilmenevää heteronormatiivisuutta.