ICP-TQ-MS:n käyttöönotto teollisuudessa - Rantanen, Meeri (2020)
Tämän Pro Gradu-tutkielman tarkoitus oli ottaa käyttöön ICP-TQ-MS (Inductively Coupled Plasma-Triple Quadrupole-Mass Spectrometry, induktiivisesti kytketty plasma-kolmoiskvardrupolimassaspektrometri) teollisuudessa. Käyttöönoton ensimmäisessä vaiheessa suoritettiin laitteelle aiemmin suunnitellut suorituskykytestit, ja toisessa vaiheessa kehitettiin mittausmenetelmät 27 alkuaineelle. Kirjallisessa osassa käsiteltiin ICP-MS:n (Inductively Coupled Plasma-Mass Spectrometry, induktiivisesti kytketty plasma-massaspektrometri) teoriaa yksöis- ja kolmoiskvadrupoliteknologioissa, mittauksissa esiintyviä häiriöitä ja niiden poistoa, analyyttisen kemian mittausepävarmuutta sekä teollisuuden sovelluksia ja haasteita.