Valta ja väkivalta nuorten sisarussuhteissa - Tervakoski, Noora (2019)
Tutkielma käsittelee nuorten sisarussuhteiden vallankäyttöä ja sisarusten välistä väkivaltaa toista vahingoittavien tekojen kautta. Vahingoittamiseksi käsitetään tahalliset henkiseen tai ruumiilliseen satuttamiseen tähtäävät teot. Vahingoittaminen nähdään osana vallankäyttöä, ja tutkielmassa pyritään selittämään vahingoittamisen tapahtumista vallan ilmiön avulla. Tutkielman perusteella saadun tiedon avulla voidaan pyrkiä tunnistamaan sisarusten välisen vahingoittamisen riskitekijöitä. Tätä ymmärrystä voidaan hyödyntää lasten ja nuorten parissa tehtävässä sosiaalityössä vahingoittamisen aiheuttamien haittojen ehkäisemiseksi.