Älykotien luomat uhat ja mahdollisuudet asukkaalle - Lahtinen, Jasmin (2020)
Älykodit ovat tulossa osaksi meidän arkeamme. Älykoteja tutkitaan ja kehitetään koko ajan enemmän ja enemmän. Tässä kandidaatin tutkielmassa tarkastellaan älykoteja yleisesti sekä millaisia uhkia ja mahdollisuuksia älykodit luovat asukkaalle. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Tutkielmassa huomattiin, että älykodit tarvitsevat monenlaisia teknologioita ja sovelluksia toimiakseen halutulla tavalla. Älykodit luovat asukkaalle monenlaisia mahdollisuuksia, kuten esimerkiksi tehokkaan energiansäästön, terveydenhuollon etäsovelluksia ja yleisesti arjen helpottamista. Älykodit luovat myös monenlaisia uhkia asukkaalle, mutta näiltä uhkilta on mahdollista suojautua noudattamalla oikeanlaisia turvallisuusvaatimuksia. Älykodit nähdään tulevaisuudessa suurena mahdollisuutena ja siksi niitä on tärkeää tutkia lisää.