The career paths of women to the international leadership positions - Varsell, Taru (2019)
Kansainvälistymisen kasvaneen merkityksen seurauksena, organisaatiot toimivat yhä useammin kansainvälisessä kontekstissa, mistä syystä myös tarve kansainvälisille johtajille on tänä päivänä suurempaa kuin koskaan. Suuresta tarpeesta huolimatta kansainvälisten johtajien kysyntä on rajoittunut suurelta osin miehiin ja naisjohtajia on huomattavasti vähemmän kansainvälisissä johtotehtävissä kuin miesjohtajia. Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena on lisätä tietämystä naisten urapoluista kansainvälisiin johtotehtäviin; millaisin urapoluin naiset päätyvät kansainvälisiin johtotehtäviin, mitkä tekijät vaikuttavat edistävästi heidän uralla etenemiseensä ja toisaalta millaisia haasteita he joutuvat kokemaan urallaan tavoitellessaan näitä tehtäviä. Tutkimus on laadullinen ja sen aineisto on hankittu haastattelemalla puolistrukturoiduin teemahaastatteluin seitsemää naisjohtajaa, jotka työskentelevät eri aloilla ja eri tehtävissä kansainvälisissä johtotehtävissä. Aineiston analysoinnissa hyödynnettiin laadullista sisällönanalyysia sekä teemoittelua. Tämän tutkimuksen tulokset osoittavat, että naiset etenevät urallaan painottaessaan subjektiivisia muuttujia, kuten omaa kasvuaan ja kehitystään ja rakentavat uraansa siten, että se sopisi heidän sen hetkiseen elämäntilanteeseensa. Naisten urakehitykseen eniten vaikuttaneita tekijöitä olivat naisten oma työpanos, minkä lisäksi naiset korostivat entisten johtajiensa ja kollegoidensa vaikutusta, jotka olivat osaltaan mahdollistaneet naisten etenemisen urallaan kansainvälisiin johtotehtäviin. Suurimpia haasteita naiset olivat kokeneet uransa alkuvaiheilla työskennellessään jo korkeassa asemassa, jolloin heidän pätevyyttään oli epäilty heidän nuoren ikänsä vuoksi.