Sovellus tietovarastokehityksen automatisointiin ja metadatan hallintaan - Homanen, Mikko (2019)
Tässä tutkielmassa kuvataan suomalaisen IT-palveluita ja ohjelmistoratkaisuja tarjoavan yrityksen tarpeisiin toteutettu sovellus tietovarastokehityksen automatisointiin ja metadatan hallintaan. Sovelluksella yritys pyrki saamaan kilpailuetua sekä mahdollistamaan kustannustehokkaiden ja laadukkaiden tietovarastoprojektien toteutuksen. Tutkimus toteutettiin suunnittelutieteellisenä tutkimuksena, jonka tavoitteena oli tuottaa mahdollisimman hyvin yrityksen tavoitteita vastaava sovellus. Sovellusta arvioimalla tuodaan esille, kuinka hyvin se vastaa sille asetettuja kriteereitä. Tutkielmassa esitetään myös erilaisia keinoja automatisoida tietovarastokehitystä sekä tuodaan esille etuja, joita automatisoinnilla voidaan saavuttaa.