What increases LinkedIn usage activity - Toivonen, Julia (2019)
Sosiaalisen median palveluiden, kuten LinkedIn, käyttö on kasvanut huomattavaa vauhtia viime vuosien aikana. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on vastata tutkimuskysymykseen ”Mitkä tekijät kasvattavat LinkedIn käytön aktiivisuutta?”. Tutkimus toteutettiin riippumattomana satunnaisotantana. Julkaistiin verkkokysely ja kerättiin 106 vastausta, jotka analysoitiin. Tutkimuksen tulokset näyttävät, että utilitaristinen sekä hedoninen arvo, jonka käyttäjät saavat käyttäessään LinkedIniä, on kytköksissä palvelun käytön aktiivisuuteen. Utilitaristinen motivaatio on vahvemmin kytköksissä käytön aktiivisuuteen, kuin hedoninen motivaatio. Käyttäjän LinkedIn verkoston koko korreloi myös käytön aktiivisuuden kanssa, mutta korrelaatio on suhteellisen heikko. Lisää tutkimuksia tarvitaan, jotta pystytään paremmin ymmärtämään käyttäjien motivaatioita LinkedIn käytön takana.