Beschreibungen der Figur Die Morra im Roman Pappan och havet und in ihren Entschprechungen in den deutschsprachigen und finnischsprachigen Übersetzungen : Ein Vergleich ausgewählter Textstellen - Karppinen, Susanne (2019)
Tässä tutkielmassa vertaillaan Tove Janssonin ruotsinkielistä alkuperäisteosta Pappan och havet sekä sen saksankielistä käännöstä Mumins wundersame Inselabenteuer ja suomenkielistä käännöstä Muumipappa ja meri. Tutkimuskohteena on teoksessa esiintyvä hahmo Mörkö. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten kyseistä hahmoa kuvaillaan alkuperäisteoksessa ja käännöksissä, onko alkuperäistekstistä valittujen tekstikohtien sekä niiden käännösten välillä eroavaisuuksia sekä millaisia erovaisuuksia käännösten ja alkuperäistekstin välillä mahdollisesti esiintyy.