Code switching by students of English in Finland and their attitudes towards it - Lehojärvi, Veera (2019)
Englannin kielen kasvavalla merkityksellä ja laajalla levinneisyydellä on ollut vaikutusta niin koko maailmaan kuin myös Suomeen ja valloilla olevaan kielitilanteeseen Suomessa. Englantia kuulee nykypäivänä usein ja monissa eri paikoissa ja tilanteissa, millä on mahdollisesti ollut myös vaikutusta siihen, miten suomalaiset puhuvat nykyään. Koodinvaihtoa on tutkittu aiemmin eri näkökulmista, vaikkakin suuri osa tutkimuksista on keskittynyt muun muassa kaksikielisten ihmisten ja perheiden kielivalintojen tarkasteluun. Koodinvaihto ilmiönä on kuitenkin havaittavissa myös Suomessa ja suomenkielisten puheessa.