Patriotistinen retoriikka Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksissa : retorinen analyysi Yhdysvaltain presidentin virallisista puheenvuoroista vuosina 2017 ja 2018 - Kouvo, Sonja (2018)
Tutkimus käsittelee Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksissa vuosina 2017 sekä 2018 pitämiä puheita retorisen analyysin keinoin. Edellä mainitut puheet vuosilta 2017 ja 2018 toimivat tutkimuksen aineistona ja tarkastelun kohteena. Tarkoituksena on tutkia, löytyykö edellä mainituista puheista patriotismiin viittaavaa retoriikkaa ja jos löytyy, millaista se on? Retorisen analyysin avulla pyritään paikantamaan puheesta patriotismiin viittaavia piirteitä ja osoittamaan nämä kohdat puheesta. Tutkimuksen yhteydessä kerrotaan niistä keinoista, joita Trump käyttää vahvistaakseen patriotismiin liittyvää viestiään. Puheista löytyvien patriotismin piirteiden avulla on pyritty muodostamaan kuvan siitä, millainen on presidentti Trumpin käsitys patriotismista.