Procedural weathering - Riihiaho, Kimmo (2019)
Pintojen ikääntymisen kuvaaminen on tärkeä osa virtuaalisten maailmojen uskottavuutta. Olemassa olevat ikääntymistekniikat ovat usein joko yksittäiseen ikääntymisilmiöön keskittyviä simulaatioita tai puhtaasti visuaalisia malleja, jotka eivät pysty mallintamaan ilmiöiden syntymekanismeja. Meidän mallimme asettuu näiden tekniikoiden väliin. Se on visuaalinen malli, jolla voidaan approksimoida useiden ikääntymisilmiöiden syntymekanismeja muutamilla parametreilla. Mallimme on riittävän nopea käytettäväksi interaktiivisena työkaluna. Malli voidaan toteuttaa yleisesti saatavilla olevilla 3D-mallinnusohjelmilla ilman ohjelmointitaitoja, joten se soveltuu tiedeyhteisöä laajemman yleisön käytettäväksi.