Käyttöliittymän regressiotestauksen automatisointi : toimintatutkimus - Sallanko, Janita (2019)
Teollisuudessa regressiotestauksen automatisointi on perusteltua, koska se säästää aikaa ihmisen tekemältä testaukselta ja allokoi testaajien resursseja olennaisempiin testitapauksiin. Testiautomaation avulla voidaan varmistaa, että testaus suoritetaan säännöllisesti ohjelmistolle ja varmistetaan ohjelmiston toiminnallisuuden eheys. Tutkielman tavoitteena on saada aikaan muutos organisaatiossa, jotta testiautomaatio saataisiin käyttöön käyttöliittymän regressiotestauksen helpottamiseksi. Muutos toteutuu toimintatutkimuksen muodossa ja sen vaikutuksia arvioidaan organisaation ilmapiirin ja asenteiden muutoksia tarkastelemalla. Toimintatutkimuksen kautta saadaan lisätietoa testiautomaation käyttöönoton vaikutuksista lyhyellä ajanvälillä ja kartoitetaan siihen liittyviä haasteita.