Pelillistämisen vaikutus motivaatioon - Niskakoski, Panu (2019)
Pelillistämisen implementointia erilaisiin sovelluksiin ja aktiviteetteihin on viimevuosina alettu hyödyntämään lisääntyvissä määrin. Tässä kirjallisuuskatsauksessa tutkitaan mitä pelillistäminen terminä tarkoittaa, analysoidaan pelien psykologisesti vaikuttavia tekijöitä sekä tarkastellaan, kuinka pelillistämisellä voidaan vaikuttaa ihmisten motivaatioon. Lopuksi tutkitaan, millä tavalla pelillistämistä sovelletaan nykypäivänä ja mitä tulisi ottaa huomioon tulevia tutkimuksia tehdessä.